Ulubiona bułka to bułka kajzerka

Ulubioną bułką większości z nas jest bułka kajzerka. Wybitnie pyszne bułki kajzerki mamy w Nowej Piekarni z Łukowa, więc serdecznie zachęcam do ich spróbowania. Ja podam wam kilka propozycji na przygotowanie z bułki kajzerki świetnych kanapek – zatem zaczynamy. Musimy podsmażyć drobniutko posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy równie drobno pokrojone pieczarki i smażymy aż zredukują się po oddaniu płynu. Do tego pieprz i sól i pieczareczki gotowe. Smarujemy naszą rozkrojoną kajzerkę cieniutko musztardą miodową, nakładamy pieczarki, następnie plasterek salami z pieprzem i cieniutkie plasterki ogórka kiszonego. Całość dopełni nam jeszcze odrobina kiełków lucerny i tym sposobem mamy pyszną bułkę kajzerkę na lunch. No to jeszcze jeden sposób. Musimy pokroić na małe kosteczki ser haloumi który prażymy na suchej patelni aż staną się złociste. Jedną połowę rozkrojonej bułki cieniutko smarujemy miodem, a drugą sosem bebequ. Układamy kosteczki sera, pokrojone drobno orzechy włoskie, plasterek pomidora i dużo rukoli. Po złożeniu dostajemy fantastyczną bułeczkę którą można zjeść i na pierwsze śniadanie i na lunch. Mam nadzieję że moje propozycje przypadną wam do gustu. 

Komentarze