Najlepszy na świecie sernik brzoskwiniowy

Dzisiaj lecimy z przepisem na sernik brzoskwiniowy. Zdecydowanie mój najbardziej ulubiony sernik – chociaż w zasadzie ja lubię wszystkie serniki. Będziemy potrzebować: Mąkę pszenną, żółtka jaj i jedno całe jajko, masło, cukier, i odrobinę proszku do pieczenia. To składniki dopiero na ciasto, teraz na masę serową: Ser na sernik z wiaderka, jedno jajko i jedno żółtko, rozpuszczone masło, budyń śmietankowy cukier i brzoskwinie z puszki. Zostaje nam jeszcze pianka bezowa: Białka jajek i drobny cukier. Teraz zaczynamy! Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie zagniatamy. Gdy mamy już ugniecione ciasto, rozdzielamy je na dwie części mniejszą i większą. Mniejszą zawijamy i wkładamy dolodówki a większąumieszczamy w formie dopieczenia ciasta i wkładamy do lodówki na parę minut. Po schłodzeniu wkładamy naszą blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiekamy do 10 minut. W między czasie wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce, i miksujemy dokładnie. Następnie wylewamy na podpieczony spód i układamy na wierzchu pokrojonebrzoskwinie. Sernik wraca do piekarnika w którym zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy przez 50 minut. Ubijamy wtym czasie pianę bezową i po wyjęciu sernika wykładamy ją na jegowierzch. Kulę z ciasta wyjmujemy z lodówki i ścieramy na bezę. Wszystko znów wraca do piekarnika i pieczemy jeszcze 30 minut. Potem sernik musi się wystudzić i już można go wcinać. Uwaga! Jestuzależniający!  

Komentarze