letnie przekąski z chleba razowego ze słonecznikiem Autor: M.K w dniu czerwca 30, 2025 Pobierz link Facebook X Pinterest E-mail Inne aplikacje Chleb razowy ze słonecznikiem to pyszny chleb. W zasadzie można by się rozpisywać nad jego zaletami godzinami i na tysiące sposobów, ale najlepiej by było gdybyście po prostu spróbowali go sami. Ja za to podrzucę wam kilka sposobów na wykorzystanie jego potencjału. Najpierw wegańska przekąska. Będziemy potrzebowali selera który pokroimy w półplastry o grubości 1 cm. Musimy go zblanszować, ale krótko by się zbytnio nie rozgotował. Następnie smarujemy go oliwą z oliwek i obtaczamy w przyprawie do ryb. Pieczemy go w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Kiedy wystygnie robimy marynatę. Potrzebujemy olej lniany, do tego kropelkę octu ryżowego, jeszcze odrobinkę przyprawy do ryb i sparzoną cebulę pokrojoną w piórka. Do tego pieprz świeżo zmielony i możemy w naszej marynacie umieścić selera. Teraz nasza przekąska. Smarujemy przekrojone na dwa trójkąty kanapkę z chleba razowego ze słonecznikiem majonezem wegańskim, układamy naszego selera, na to drobniutko pokrojony koperek i kanapeczka na przekąskę z selerem o smaku śledzika gotowa. A teraz coś dla fanów prawdziwych ryb. Tuńczyka odsączamy z sosu własnego, dodajemy łyżeczkę majonezu, kilka kaparów i zielony marynowany pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy aż utworzy się pasta. Nakładamy ją na pokrojone w kwadraciki kromki chleba razowego ze słonecznikiem. Na to musi wskoczyć koniecznie plasterek ogórka konserwowego i odrobina szczypiorku. Mam nadzieję że moje pomysły przypadną wam do gustu i że dzięki nim zechcecie spróbować chleba razowego ze słonecznikiem. Komentarze
Komentarze
Prześlij komentarz