Chleb tostowy „Trzy ziarna” – codzienny wybór z wartościowym dodatkiem

 W kategorii pieczywa długoterminowego chleb tostowy „Trzy ziarna” wyróżnia się nie tylko wygodą i trwałością, ale też ciekawym składem. To klasyczny chleb tostowy wzbogacony o trzy rodzaje ziaren: słonecznik, siemię lniane i sezam, co nadaje mu lekko orzechowy posmak i poprawia jego wartość odżywczą.


Charakterystyka wypieku:

Forma: krojony, pakowany w folię, idealny do tostowania

Skórka: miękka, jasna, delikatnie elastyczna

Miąższ: puszysty, lekko wilgotny, z równomiernie rozłożonymi ziarnami

Smak: łagodny, z subtelną nutą nasion


Zalety chleba „Trzy ziarna”:

Wygoda przechowywania – dzięki odpowiedniemu pakowaniu utrzymuje świeżość przez dłuższy czas bez konieczności mrożenia

Wielozadaniowość – świetnie sprawdza się zarówno do klasycznych tostów, jak i kanapek czy zapiekanek

Wartości odżywcze – ziarna dostarczają błonnika, kwasów omega-3 oraz witamin i minerałów


Skład przykładowy:

mąka pszenna

woda

drożdże

olej roślinny

sól

cukier

ziarna słonecznika, siemię lniane, sezam

naturalne dodatki przedłużające świeżość (np. ocet jabłkowy)


Dzięki połączeniu klasycznej formy z dodatkiem zdrowych nasion, chleb tostowy „Trzy ziarna” zyskał uznanie wśród osób, które chcą łączyć wygodę z dobrym składem. To produkt idealny do codziennego użytku, zarówno w domu, jak i w pracy czy szkole.

Komentarze