Bez bułki tartej w kuchni ani rusz! Autor: M.K w dniu marca 31, 2025 Pobierz link Facebook X Pinterest E-mail Inne aplikacje Bułka tarta w naszej kuchni jest niezbędna. Czy wyobrażamy sobie panierkę na kotletach schabowych bez bułki tartej? To prosty i efektowny wynalazek W nowej Piekarni z Łukowa jest ona dostępna od ręki jeżeli nie macie ochoty jej przyrządzać samodzielnie. Jest ona również dobrej jakości bułką tartą, naturalną i dokładnie taką jaką sami przygotowalibyście w domu. Nie jest to wyrób masowy jak w supermarketach. Jak panieruje się przy pomocy bułki tartej? Nic prostrzego. Wspomniane wyżej kotlety schabowe, wystarczy utłuc przy pomocy tłuczka do mięsa, osolić, popieprzyć i delikatnie posmarować musztardą. Następnie pomoczyć w roztrzepanym jajku, i każdą stronę obtoczyć w bułce tartej. Po usmażeniu będą chrupkie i pyszne. A kotleciki mielone? To jeszcze prostrze! Kotleciki formujemy z mięsa do którego dodajemy wcześniej przyprawy i jajko. Kotleciki są lepkie, więc wystarczy delikatnie obtoczyć je w bułce tartej i panierka będzie pyszna i chrupiąca. Tak samo możemy opanierować kalafior i będzie to przepyszne danie. Nie wyobrażamy sobie by w naszej kuchni brakowało tego wspaniałego składnika, więc pędźmy wszyscy do Nowej piekarni z Łukowa po wysokiej klasy, naturalną bułkę tartą. Komentarze
Komentarze
Prześlij komentarz