bułka marzeń czyli ciabata duża
Ciabata to włoski wynalazek który bardzo dobrze przyjął się także u nas. Dzisiaj przychodzę z pomysłami na pyszne kanapki do pracy, szkoły czy na uczelnię właśnie z ciabaty dużej z Nowej Piekarni z Łukowa. Propozycja pierwsza to kanapka dla osób które lubią jak im chrupie. Plasterki boczku podsmażamy na suchej patelni aż utworzą chipsy. Rozkrojoną ciabatę smarujemy delikatnie majonezem, układamy nasze chipsy boczkowe, na to plasterki ogórka konserwowego, odrobinkę musztardy francuskiej i porządny liść świeżej króchej rzymskiej sałaty. Proszę bardzo to kanapka wybitna zapewniam. Dalej coś dla fanów wyrazistych smaków mięsnych. Potrzebujemy dobrą kiełbaskę śląską, obieramy ją i rozdrabniamy. Dodajemy łyżkę francuskiej musztardy i blendujemy na pastę. Smarujemy nią naszą ciabatę i dodajemy sporo plasterków kiszonego ogórka – jest to pyszne zapewniam. No to teraz prawdziwy hit! Bułkę ciabatę smarujemy masłem orzechowym – najlepiej takim które sami zrobimy w domu, ale dobrej jakości ze sklepu też będzie w porządku. Na to plastry mozzarelli, pieprz i sól, no i plasterki ogórka zielonego. I coś co podkręci wasze kubki smakowe, czyli kapary. Koło tego połączenia nie przejdziecie obojętnie na pewno! Wypróbujcie moje propozycje, lub spróbujcie sami jakiś nieoczywistych połączeń! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz