Bułka maślana – niby tak zwyczajnie brzmi, a jednak do totalnego hit! Miękka, maślana i lekko słodkawa, jak tylko ją gryziesz, od razu przypomina dzieciństwo. Nie, serio, kto by nie chciał wrócić do lat dzieciństwa.
Ta złocista bułeczka to więcej niż zwykłe pieczywo. Środek mięciutki jak chmurka, będący wierzchnią warstwą chrupiącą. Można zjeść, kiedy jest jeszcze ciepła, prosto z piekarnika, a masło się na niej roztapia. Można ją zajadać na słodko z dżemem, miodem czy nutellą, albo na wytrawnie – z serem, szynką czy pastą kanapkową. Wszystko zależy od Ciebie.
Bułka maślana to też opcja na szybkie śniadanie albo przekąskę, jedna wrzucisz do plecaka, gdy pędzisz do szkoły lub pracy. W mini wersji do idealny kompan na domówki – mała, ale daje radę. Niby zwykła buła, ale jaka.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz