Och co za bułka, to nasz kołacz Autor: M.K w dniu września 30, 2024 Pobierz link Facebook X Pinterest E-mail Inne aplikacje Właściwie kołacz kojarzy nam się z bogatym ciastem drożdżowym które pieczemy od święta. Albo na Boże Narodzenie, albo na wesele, albo z innej wielkiej okazji. Występują z makiem, serem, z jabłkami, a ja dziś przychodzę do was z bułeczką która nazywa się kołacz bo jest bułeczką królewską. Może chcielibyście zjeść na śniadanie bułkę z mlekiem taką jak robiła dla was wasza babcia gdy byliście mali? Bułkę drobioną w malutkie kawałeczki delikatnie podsypaną cukrem i zalaną ciepłym mlekiem? Mnie ten smak kojarzy się właśnie z czasem gdy miałam kilka latek i zostawałam z babcią w domu a ona szykowała mi śniadanie. A może macie ochotę na pyszną świeżą pachnącą bułkę z miodem? Gruba warstwa śmietankowego masła, a na tym złocisty rozpływający się miód pachnący latem na wsi? Kołacz to bułka która do tego nada się idealnie. A może biały ser i dżem truskawkowy? Z naszym kołaczem skomponują się równie dobrze. Nieważne jak go zjecie, ważne żebyście go spróbowali bo nasz kołacz jest tego wart! Chodźcie więc do nas, spróbujecie kołacza nie tylko od święta i nie tylko na weselu. Komentarze
Komentarze
Prześlij komentarz