chleb słowian, czyli coś nowego na śniadanie

Zapraszamy zapraszamy! Na Kanapeczki przez duże K! Twoje codzienne śniadanie i kolacje mogą być jeszcze bardziej ekscytujące, jeżeli spróbujesz naszego wspaniałego chleba Słowian. Jeżeli jeszcze nie miałeś okazji zapoznać się z tym pieczywem, to zachęcam bardzo serdecznie, bo warto od czasu do czasu zasmakować czegoś nowego. Dzisiaj podam ci kilka propozycji na wykorzystanie w tym letnim czasie tego pysznego chlebka. Po pierwsze z racji na to że przyszły upały, to chcemy jeść nieco lżej. Moją propozycją jest więc kanapka z chleba Słowian, delikatnie skropiona dobrej jakości oliwą z oliwek, na to niech wskoczą listki ruccoli, cieniutkie plasterki mozzarelli, rzecz jasna nasze fantastyczne pomidory malinowe! Wszystko dopraw odrobinką soli i pieprzu i chleb Słowian w wydaniu włoskim poleca się na śniadanie! Tak samo dobrze sprawdzi się kanapeczka z naszego wspaniałego chleba Słowian z akcentem rodzimej kuchni. Twarożek zrobiony z pysznego białego sera i śmietany, z drobniutko pokrojoną rzodkiewką i szczypiorkiem. Rozsmarowujemy go na naszym chlebie Słowian, na to wskakują plasterki zielonego ogórka i proszę bardzo! Pełnia szczęścia na cały dzień. A może coś dla fanów nieco bardziej mięsnych smaków? Tutaj polecałabym na chlebie Słowian umieścić plastry pieczonego pasztetu np.: z królika, na wierzch troszkę chrzanu i ciut żurawiny i proszę bardzo kanapka jest w pełni gotowa by oczarować wasze podniebienia. Chleb Słowian zastosowany w wielu wariantach na śniadanie, czy kolację a może zabrany na piknik w plener na pewno was oczaruje. Spróbuj, warto czasami odkryć coś nowego nawet w świecie pieczywa. 

Komentarze