bułka cięta hert i jej wspaniałe zastosowania Autor: M.K w dniu lipca 01, 2024 Pobierz link Facebook X Pinterest E-mail Inne aplikacje Czy pamiętasz z dzieciństwa smak pysznych bułek przynoszonych dopiero co z piekarni, jeszcze troszkę ciepłych? Rozpływające się na nich masło i do tego kubek kakao? To zdecydowanie smak z moich dziecięcych lat, a jest bułka która swoim smakiem oddaje tamten czas. To bułka cięta hert z Nowej piekarni z Łukowa. W wersji prostej czyli ze wspomnianym wyżej masłem i kubkiem kakao dokładnie spełnia oczekiwania. Ale doskonale sprawdzi się również w trochę bardziej wymyślnych kompozycjach. No to może kanapeczka z szarpaną wołowiną? Oczywiście najpierw musimy przygotować mięso, co w przypadku tym konkretnym jest nieco pracochłonne, ale na pewno warto. Gdy po wszystkich obróbkach mamy już gotową szarpaną wołowinę, rozkrawamy bułkę ciętą hert, smarujemy ją masłem ze wszystkich stron i podpiekamy w piekarniku. Następnie wyjmujemy i jeszcze ciepłą smarujemy cienko musztardą francuską, następnie odrobiną majonezu i nie żałujemy szarpanej wołowiny. Na mięsku układamy plasterki korniszona, dodajemy porządny plaster pomidora i liść sałaty. Na wierzch przykładamy drugą połówkę bułki ciętej hert i proszę bardzo! Świetna kanapka z szarpaną wołowiną sprawi że wasze podniebienia oszaleją ze szczęścia. To co? Czy już biegniecie po bułki cięte hert? Komentarze
Komentarze
Prześlij komentarz