chleb razowy ze słonecznikiem gwarantem udanej imprezy
Mówimy cały czas o imprezach związanych z długim weekendem. Odwiedzają nas przyjaciele, my idziemy w gości na grilla, organizowane są spotkania rodzinne odkładane w nieskończoność z braku czasu. Chcielibyśmy przygotować na stół coś prostego i nie wymagającego czasu, a efektownego i coś co każdemu trafi w gust. Z pomocą przychodzi chleb razowy ze słonecznikiem od Nowej piekarni z Łukowa. Nic prostszego niż pokroić każdą kromeczkę tego wspaniałego chlebka na cztery i zrobić z nich mini kanapeczki z różnymi dodatkami które każdy może wpakować do buzina raz i zachwycić się ich smakiem, Przed państwem kilka propozycji takich kanapeczek. Pierwsza to leciutka wiosenno-letia propozycja z mozzarellą i pomidorem. Kawałeczek chleba skrapiamy oliwą z oliwek najlepszej jakości, układamy nań cienki plasterek mozzarelli, do tego połóweczka pomidorka coctailowego ciut soli i pieprzu, listek bazyli do dekoracji i przekąska gotowa. Dla fanów mocniejszych smaków mini kanapeczka z suszoną wołowiną. Na kawałku chleba razowego ze słonecznikiem rozsmarowujemy cieniutką warstwę musztardy sarebskiej, układamy mały plasterek suszonej wołowiny, na to kawałek korniszona i kolejna przekąska wskakuje na nasz kolorowy talerz. Jeśli chcemy trochę fantazji ito może masło orzechowe? Ponownie chwytamy za chleb razowy ze słonecznikiem, na jego niewielkim kawałku rozsmarowujemy masło orzechowe, przykrywamy to niewielkim liściem sałaty rzymskiej w mini wersji, na to ląduje plasterek ogórka zielonego pieprz i sól! Nic więcej nie potrzeba. Myślę że nasze propozycje imprezowych przekąsek z chleba razowego ze słonecznikiem przypadną państwu do gustu.
Komentarze
Prześlij komentarz