krokiety

Proszę Państwa przed wami prawdziwi władcy stołów! Przedstawiamy wam ni mniej ni więcej jak tylko krokiety! Czy można wyobrazić sobie coś co moglibyśmy bez ostentacji tak po prostu na co dzień wziąć w rękę i schrupać w ramach przekąski, albo zasiąść do obiadu czy lunchu i wciąć ze smakiem i ukontentowaniem? Prócz tego jednak te fantastyczne zawijańce mogą być wykwintną pysznością podawaną na przyjęciach i małych posiadówkach wśród przyjaciół. Kojaży nam się z codziennym posiłkiem i pysznym gorącym daniem podawanym o północy na weselach w towarzystwie barszczyku. Krokiety możemy nadziewać wieloma farszami, ale ten który podbija większość serc to ten z kapustki i pieczarek. Ach! Taki gorący krokiet jeszcze popity rozgrzewającym barszczem to posiłek który wspaniale zrobi nie tylko naszemu układowi pokarmowemu, ale na pewno również pozytywnie wpłynie na nasze serduszko. Dobre krokiety są chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i nieprzesuszone. Nadzienie powinno być idealnie wilgotne, kwaśne od kapusty i maślane od pieczarek i dobrze przesmażonej cebulki. Czy na samą myśl o krokietach nie zaczyna wam cieknąć ślinka? Bo mnie tak. Zbliżają się święta. Jeżeli nie macie pomysłu na jakieś wymyślne przekąski to krokiety sprawdzą się zawsze. Klasyka zawsze w modzie, a pyszne krokiety z całą pewnością nie będą miały nic przeciwko by rozsiąść się na waszych stołach. Tak więc proszę szybciutko zaopatrzyć się w te cuda, no i życzymy smacznego! 

Komentarze