bułka rumiana

Bułki to świetna alternatywa śniadaniowa dla chleba. Porządna bułeczka na śniadanie wypakowana samą dobrocią to przecież marzenie. Taka buła da niewątpliwie siły do działania na cały dzień. Bułka rumiana to propozycja od Nowej piekarni z Łukowa którą z całą pewnością warto rozważyć jako coś pysznego na śniadanie zamiast chlebowych kanapek, albo do zabrania do pracy czy też szkoły. Pszenne jasne pieczywo dobrze zrumienione to wspomnienie dzieciencych lat które wywołuje nostalgię u każdego z nas. To może kilka propozycji jak bułkę rumianą pysznie przyżądzić? Zacznijmy tym razem od propozycji dla tych którzy lubują się w śniadaniach na słodko. Wyobraź sobie pyszny biały serek, do którego dodajesz łyżkę śmietany i cukier migdałowy. Wszystko możesz wyrobić po prostu widelcem, ale równie dobrze będzie blenderem. Rozsmaruj tą pychotkę na bułce rumianej, a następnie dołuż jeszcze porządną łychę konfitury z wiśni\! Gwarantuję ci że eksplozja smaku która nastąpi z całą pewnością za trzęsie twoim smakowym światem. Coś dla niebojących się intensywnych zapachów. Tę propozycję sugeruję by wykorzystać raczej nie w dniu gdy macie na przykład spotkanie z klientem. Pasta z wędzonej makreli! Królowa wszystkich rybnych past! Weź całe ugotowane na twardo jajko, do tego pyszną tłuściutką i pachnącą wędzeniem makrelę, łyżka śmietany, pieprz i sól do smaku. Wszystko szybciutko do blendera i pasta gotowa. Kiedy już wyląduje warstwą na naszej bułce rumianej, to można albo ubrać ją w plasterki ogórka zielonego – jeżeli lubicie delikatniejsze opcje, albo w pysznego ogórka kiszonego by jeszcze bardziej podkręcić kubki smakowe. Jakiej opcji byście nie wybrali będzie pysznie bo już sama bułka rumiana zrobi wam pyszne śniadanie. SMACZNEGO! 

Komentarze