Poczuj Aromatyczny Taniec Smaków: Pizza z Pieczarką w Nowej Odsłonie

 Historia Pizzy z Pieczarką: Klasyczne Połączenie w Nowym Wydaniu


Pizza z pieczarką to jedno z tych klasycznych dań, które przetrwały próbę czasu. Dzięki swojej prostocie i niezrównanemu smakowi, zyskała miłośników na całym świecie. Dziś zapraszamy Cię do odkrycia nowej odsłony tego kulinarnego klejnotu, gdzie każdy kęs to podróż po wyjątkowych smakach.


Przepis na Pizzę z Pieczarką: Twoja Kuchnia, Włoski Klimat


Składniki:


Ciasto:


400g mąki pszennej

250ml ciepłej wody

7g drożdży suchych

2 łyżki oliwy z oliwek

Szczypta soli


Sos Pomidorowy:


400g passaty pomidorowej

2 ząbki czosnku, posiekane

1 łyżeczka oregano

Sól i pieprz do smaku


Nadzienie:


200g pieczarek, pokrojonych w plastry

200g sera mozzarella, pokrojonego w plastry

Oliwa z oliwek do skropienia


Przygotowanie:


Przygotowanie Ciasta:


W misce połącz mąkę, drożdże, oliwę z oliwek i sól.

Stopniowo dodawaj ciepłą wodę, wyrabiając ciasto. Pozostaw do wyrośnięcia pod przykryciem.


Przygotowanie Sosu Pomidorowego:


W rondlu podgrzej passatę pomidorową z czosnkiem, oregano, solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.


Składanie Pizzy:


Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na placek.

Posmaruj sos pomidorowy, ułóż plastry pieczarek i sera mozzarella.

Piecz w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez około 15-20 minut.


Wprowadź do swojej kuchni świeżość włoskiego smaku – pizza z pieczarką czeka na Ciebie! Odkryj harmonię smaków w każdym kęsie i pozwól sobie na kulinarne uniesienia. Buon Appetito!








Komentarze