Słoneczko

Słoneczko to interesująca propozycja dla fanów tradycyjnych kanapek których podstawą są kromki chleba. Słoneczko to chleb pszenny, ale z dodatkiem słodu jęczmiennego co nadaje mu wyjątkowy i charakterystyczny smak. Do tego jest w nim mnóstwo ziaren słonecznika oraz siemienia lnianego co stanowi atrakcję dla naszych układów pokarmowych. Kanapki z tego chlebusia polecają się w opcjach tradycyjnych jak i tych troszkę bardziej ekstrawaganckich. Zacznijmy zatem od tych mieniących się konserwatywnymi, tradycyjnymi i od zawsze uznawanymi przez nasze podniebienia. Pyszna kanapeczka z odrobinką masła, plasterkiem pieczonego pasztetu i kleksem chrzanu z jajkiem. Czy nie brzmi pysznie? Albo naprawdę klasyka gatunku! Świeże śmietankowe masło, plaster dobrze wędzonej szyneczki i do tego ogórek zielony obsypany porządną warstwą szczypioru! Ach co za pyszności. Kanapeczka z serkiem kanapkowym do smarowania z potężnym plastrem pomidora to też opcja którą warto przemyśleć. A teraz coś dla tych którzy szukają połączeń niezwykłych i nowoczesności w swoich kulinarnych podróżach. Kanapka z chleba słoneczko, na to plasterki jajka, awokado, liść sałaty i plaster pomidora. Przykryjmy to kołderką z kiełków rzodkiewki i posypmy pieprzem i solą i śniadanie gotowe. A może coś dla tych którzy nie stronią od mięska? Plasterek suszonej wołowiny, odrobina musztardy chrzanowej i właściwie żaden inny dodatek nie będzie potrzebny. Mam nadzieję że przekonałam was do chleba słoneczko. 

Komentarze