precel Autor: M.K w dniu września 29, 2023 Pobierz link Facebook X Pinterest E-mail Inne aplikacje Precel to pyszna przekąska którą charakteryzuje unikalny kształt ósemki. Najczęściej spotykane precle występują obsypane gruboziarnistą solą, makiem lub sezamem. Jednak nowoczesne smaki zawładnęły nawet preclami i możemy również napotkać takie z zapieczonym żółtym serem lub obsypane pikantną papryką. Mnie osobiście udało się również dorwać taki z prażoną cebulką. Precel jest świetną opcją na śniadanie i to zarówno wytrawne jak i słodkie. Taki precel z solą rozkrojony i grubo posmarowany twarożkiem z dodatkiem szczypiorku, na to pół plasterki pomidora i wszystko okraszone płatkami drożdżowymi to z całą pewnością śniadanko nie do pogardzenia. Osobiście przepadam za preclami z makiem, a na śniadanie smaruję taki precel pastą z makreli i dekoruję plasterkami ogórka kiszonego. To śniadanie dające energię na cały dzień. Oczywiście dla amatorów śniadań w stylu włoskim, a więc na słodko również precelek będzie satysfakcjonował. Precel z sezamem, serek biały rozrobiony ze śmietanką i miodem, na to odrobina dżemu porzeczkowego lub wiśniowego i można nie odklejać uśmiechu z twarzy przez cały dzień. Dla tych którzy będą potrzebować wyjątkowego energetycznego kopa nasz drożdżowy przyjaciel precel też na pewno coś przewidział. Czyż nie jest wspaniałą opcją posmarować precelek masłem orzechowym, najlepiej z kawałkami orzechów i położyć nań plasterki banana? Ślinka sama cieknie na myśl o takim śniadaniu. Dla amatorów ciekawych połączeń proponuję na maśle orzechowym zamiast bananów ułożyć plasterki mozzarelli, łososia wędzonego i ogórków konserwowych a eksplozja naprawdę niesamowitych smaków z rana nie da o sobie zapomnieć przez cały dzień. Sami spójrzcie jak interesującym śniadaniowym wyborem będzie precel. Komentarze
Komentarze
Prześlij komentarz