Puszek jabłkowy
Witam mam super przepis na puszek jabłkowy zapraszam.
Składniki na puszek jabłkowy
CIASTO:
6 jajek
1 szklanka. mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa jabłkowa 1
2/3 szklanki cukru
1 kg jabłek
5 dkg margaryny
1 galaretka cytrynowa
1 budyń śmietankowy
Masa jabłkowa 2
2/3 szklanki cukru
1 kg jabłek
5 dkg margaryny
1 galaretka wiśniowa
1 budyń śmietankowy
Masa śmietanowa
1/2 szklanki wrzącej wody
2 śmietany Śnieżki
2 łyżeczki żelatyny
Wykonanie
Ciasto
białka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek delikatnie wymieszać.
Piec 30 minut w temp. 180 stopni.
Masa jabłkowa
jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do owoców dodać margarynę, cukier, galaretkę, budyń rozrobiony w odrobinie wody i wymieszać, gotować aby wszystko się połączyło.
Masa jabłkowa 2
zrobić jak masę jabłkową 1.
Masa śmietanowa
śmietanę przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Żelatynę namoczyć w wodzie, wymieszać.
Miksując śmietanę wlać zimną żelatynę.
Ciepłą masę jabłkową1 wlać na biszkopt i odstawić do zastygnięcia.
Na masę jabłkową1 wlać masę jabłkową2 i odstawić do zastygnięcia.
Na wierzch dać śmietanę smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz