Puszek jabłkowy


Witam mam super przepis na puszek jabłkowy zapraszam.

Składniki na puszek jabłkowy

CIASTO: 

6 jajek

1 szklanka. mąki

2/3 szklanki  cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia


Masa    jabłkowa 1 

2/3 szklanki cukru

1 kg jabłek

5 dkg margaryny

1 galaretka cytrynowa

1 budyń śmietankowy

Masa jabłkowa 2

2/3 szklanki cukru

1 kg jabłek 

5 dkg margaryny

1 galaretka wiśniowa

1 budyń śmietankowy

Masa śmietanowa

1/2 szklanki wrzącej wody

2 śmietany Śnieżki

2 łyżeczki żelatyny

Wykonanie

Ciasto

białka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek delikatnie wymieszać. 

Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

Masa jabłkowa

jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

Do owoców dodać margarynę, cukier, galaretkę, budyń rozrobiony w odrobinie wody i wymieszać, gotować aby wszystko się połączyło.

Masa jabłkowa 2

zrobić jak masę jabłkową 1.

Masa śmietanowa

śmietanę przygotować wg. przepisu na opakowaniu. 

Żelatynę namoczyć w wodzie, wymieszać. 

Miksując śmietanę wlać zimną żelatynę. 

Ciepłą masę jabłkową1 wlać na biszkopt i odstawić do zastygnięcia. 

Na masę jabłkową1 wlać masę jabłkową2 i odstawić do zastygnięcia. 

Na wierzch dać śmietanę smacznego.

                   

Komentarze