Ciasto i pieczarki już dobrze brzmi, a rożek z pieczarkami to uczta dla podniebienia

rożek z pieczarkami

Składniki

•1/2 kilograma mąki

•1 margaryna

•2 łyżki cukru

•1 łyżeczka soli

•jedno jajko

•farsz:

•1/2 kilograma pieczarek,

•2 cebule

•olej do smażenia

Przygotowanie

1Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.

Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobno, smażymy na maśle  z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki  cebulkę mieszamy  doprawiamy solą i pieprzem

2 Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.

Układamy na blasze smaruję jajkiem i pieczemy.


Komentarze