Puszek jabłkowy pyszne co nieco

 

Witam dziś chciałam przedstawić super przepis na puszek jabłkowy, jadłam i mówię pyszota zapraszam.

Puszek jabłkowy

Składniki

ciasto

6 jajek

1 szklanka mąki

2/3 szklanki. cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

masa jabłkowa 1

2/3 szklanki cukru

1 kg  jabłek

5 dkg margaryny

1 galaretka cytrynowa

1 budyń śmietankowy

masa jabłkowa2

2/3 szklanki  cukru

1 kg jabłek

5 dkg margaryny

1 galaretka wiśniowa

1 budyń śmietankowy

masa śmietanowa

1/2 szklanki wrzącej wody

2 śmietany śnieżki

2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania

ciasto

Białka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia delikatnie wymieszać.

Piec 30 minut w temp. 180 stopni.

masa jabłkowa

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, do owoców dodać margarynę, cukier, galaretkę, budyń rozrobiony w odrobinie wody i wymieszać.

Gotować aby wszystko się połączyło.

masa jabłkowa 2

zrobić jak masę jabłkową 1.

masa śmietanowa

śmietanę przygotować wg. przepisu na opakowaniu.

Żelatynę namoczyć w wodzie, wymieszać, miksując śmietanę wlać zimną żelatynę.

Ciepłą masę jabłkową 1 wlać na biszkopt i odstawić do zastygnięcia.

Na masę jabłkową 1 wlać masę jabłkową 2 i odstawić do zastygnięcia.

Na wierzch dać śmietanę, udekorować smacznego.

Komentarze