Ostatnio coraz modniejsze są bułki z pieczarkami na stacjach benzynowych, czemu więc nie spróbować rożków z pieczarkami, smakują obłędnie

 rożek z pieczarkami

•1/2 kilograma mąki

•1 margaryna

•2 łyżki cukru

•1 łyżeczka soli

•jedno jajko

•farsz:

•1/2 kilograma pieczarek,

•2 cebule

•olej do smażenia

Przygotowanie

1 Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.

Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobno, smażymy na maśle  z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki  cebulkę mieszamy  doprawiamy solą i pieprzem

2  Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.

Układamy na blasze smaruję jajkiem.

Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni


Komentarze