Ostatnio coraz modniejsze są bułki z pieczarkami na stacjach benzynowych, czemu więc nie spróbować rożków z pieczarkami, smakują obłędnie
rożek z pieczarkami
•1/2 kilograma mąki
•1 margaryna
•2 łyżki cukru
•1 łyżeczka soli
•jedno jajko
•farsz:
•1/2 kilograma pieczarek,
•2 cebule
•olej do smażenia
Przygotowanie
1 Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobno, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki cebulkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem
2 Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blasze smaruję jajkiem.
Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni
Komentarze
Prześlij komentarz