Pieczarkowe rogate niebo

 

Rożek z pieczarkami

• 1/2 kilograma mąki

• 1 margaryna

• 2 łyżki cukru

• 1 łyżeczka soli

• jedno jajko

• farsz:

• 1/2 kilograma pieczarek,

• 2 cebule

• olej do smażenia

Przygotowanie

1.

Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.

Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki cebulkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem

2.

Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.

Układamy na blaszce smaruje jajkiem.

Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni

Komentarze