Rożek z pieczarkami
• 1/2 kilograma mąki
• 1 margaryna
• 2 łyżki cukru
• 1 łyżeczka soli
• jedno jajko
• farsz:
• 1/2 kilograma pieczarek,
• 2 cebule
• olej do smażenia
Przygotowanie
1.
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i
cukier. Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy
drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki cebulkę
mieszamy doprawiamy solą i pieprzem
2.
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty,
nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blaszce smaruje jajkiem.
Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni
Komentarze
Prześlij komentarz