Chleb kanapkowy na wagę idealnie nadaje się na śniadanie dla całej rodziny. Coraz więcej ludzi dba o swoją dietę i dostarcza do organizmu odpowiednią ilość błonnika. Nie jest tajemnicą, iż chleb z mąki żytniej na naturalnym zakwasie z otrębami pszennymi i maślanką jest źródłem naturalnego błonnika, a także ma szereg właściwości prozdrowotnych dla Naszych organizmów. Jakby tego było mało jest bardzo smaczny i sycący. Dwie kromki takiego pieczywa starczy przeciętnej osobie na śniadanie a jej wewnętrzny mały głód będzie zaspokojony. Dziecko będzie się lepiej uczyć, dorosły będzie wydajniej pracował a osoba chora będzie szybciej wracała do zdrowia. Sam często spożywam chleb kanapkowy na wagę cieniutko posmarowany masełkiem z szyneczką w płaszczyku sałatki i narzuconym pomidorkiem. Całość jest ucztą dla oka i podniebienia.
Komentarze
Prześlij komentarz