Klasyczne pierogi z kapusta i grzybami leśnymi na ciepło są jedną z najważniejszych potraw na świątecznym stole wigilijnym. Pierogi z kapusta i grzybami na ciepło zamieniają każdy posiłek w wykwintne danie. Oczywiście muszą być prawidłowo doprawione, grzyby muszą być prawidłowo wyselekcjonowane i wysuszone, następnie namoczone oraz ugotowane a ciasto na pierogi z grzybami powinno mieć właściwą strukturę. Pomijając aspekty techniczne wytworzenia pierogów z grzybami trzeba mieć jeszcze odpowiednią ilość czasu na ich wytworzenie bo danie takie jest genialne, ale pracochłonne. Szybko pierogów z grzybami leśnymi nie wykonamy. Jest na to sposób. Nowa Piekarnia z Łukowa postanowiła dopomóc zapracowanym smakoszom pierogów z kapustą na ciepło. Szybki i prosty sposób na to wykwintne danie jest taki: kupujemy pierogi z kapustą i grzybami w piekarni, gotujemy lub smażymy, posypujemy cebulką zeszkloną na smalczyku, boczku, czymś tłustym i stawiamy przed sobą danie, które urzeknie każdego bez względu na wiek, płeć, czy inne różnice.
Komentarze
Prześlij komentarz