Składniki:
- jedno opakowanie ciasta francuskiego;
- 40 dag pieczarek;
- jedna cebula;
- jeden ząbek czosnku;
- około 15 dag startego żółtego sera;
- jedno jajo;
- masło;
- sól;
- pieprz;
Pora na przygotowanie
naszych francuskich rożków z pieczarkami. Kiedy mamy już kupione gotowe
francuskie ciasto, dostępne zapewne w każdych większych marketach. Wystarczy,
że je rozwiniemy, pokroimy na kwadraty o wymiarach około 10 centymetrów na 10
centymetrów. Teraz przejdźmy do przygotowania naszego farszu, do którego nie
potrzeba jakiś zbytnio wielkich umiejętności. Nawet początkujący kucharz
przygotuje je bez problemu. Trzeba pokroić cebulę oraz czosnek w kostkę oraz
podsmażyć na maśle z obranymi ze skórki i pokrojonymi w plasterki pieczarkami.
Całość smażymy do momentu, kiedy woda z pieczarek całkowicie odparuje.
Przejdźmy do naszych początkowych kwadracików. Kwadraty musimy ponakłuwać
widelcem, potem na środek każdego trzeba wyłożyć trochę żółtego sera z farszem
pieczarkowym oraz złożyć je w trójkąty. Teraz smarujemy rożki roztrzepanym
lekko jajkiem oraz pieczemy w temperaturze około 200 stopniach Celsjusza przez
około 20 minut. Sami widzicie, że przepis jest prosty i przejrzysty.
Mogę
życzyć wam smacznych francuskich rożków z pieczarkami.
Komentarze
Prześlij komentarz