Seria naleśników z
serem wciąż trwa. Dziś chciałbym zaprosić was na zasmażane naleśniki z serem.
Składniki oraz przepis zamieszczam poniżej. Zapraszam.
Składniki:
Naleśniki
- 1.5 szklanki mąki pszennej; - łyżka cukru;
- szklanka wody;
- szklanki mleka;
- 2 jajka;
- 2 łyżki oleju;
Nadzienie
- 40 dag twarogu; - 2 żółtka;
- 2 łyżki cukru waniliowego;
- łyżka budyniu waniliowego (proszku);
- 0.25 szklanki śmietany 30%;
Zalewa
- 2/3 szklanki śmietany 30%; - jajko;
- 3 łyżki cukru;
- łyżka budyniu;
Dodatkowo
- olej do
smażenia naleśników;
- cukier
waniliowy do posypania naleśników;
Przejdźmy
teraz do wykonania naszego przepisu. Na początku do miski wsypujemy mąkę,
dodajemy cukier, olej, jajka, wodę, mleko i to wszystko miksujemy na gładkie ciasto.
Teraz ciasto odstawiamy na pół godziny, żeby odpoczęło. Potem przekładamy do
miski twaróg, dodajemy cukier, śmietanę, żółtka, budyń i to wszystko musimy zmiksować
blenderem na gładką masę. Teraz na rozgrzaną patelnie wlewamy około łyżeczkę
oleju i smażymy kolejno naleśniki.
Takie usmażone naleśniki smarujemy serowym nadzieniem i zwijamy w rulon. Takie zwinięte naleśniku układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Śmietankę mieszamy z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylewamy na naleśniki. Teraz wierzch naleśników posypujemy cukrem trzcinowym. Naczynie z naleśnikami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza (pamiętajmy, aby ustawić grzanie góra i dół) i pieczemy przez około 30 minut. Na koniec naleśniki podajemy od razu po upieczeniu.
Smacznego!
Takie usmażone naleśniki smarujemy serowym nadzieniem i zwijamy w rulon. Takie zwinięte naleśniku układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Śmietankę mieszamy z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylewamy na naleśniki. Teraz wierzch naleśników posypujemy cukrem trzcinowym. Naczynie z naleśnikami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza (pamiętajmy, aby ustawić grzanie góra i dół) i pieczemy przez około 30 minut. Na koniec naleśniki podajemy od razu po upieczeniu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz