Zasmażane naleśniki z serem.



  Seria naleśników z serem wciąż trwa. Dziś chciałbym zaprosić was na zasmażane naleśniki z serem. Składniki oraz przepis zamieszczam poniżej. Zapraszam.
Składniki:
Naleśniki
- 1.5 szklanki mąki pszennej; 
-  łyżka cukru; 
- szklanka wody; 
- szklanki mleka; 
- 2 jajka; 
- 2 łyżki oleju;
Nadzienie
- 40 dag twarogu; 
- 2 żółtka; 
- 2 łyżki cukru waniliowego; 
- łyżka budyniu waniliowego (proszku); 
- 0.25 szklanki śmietany 30%;
Zalewa
- 2/3 szklanki śmietany 30%; 
- jajko; 
- 3 łyżki cukru; 
- łyżka budyniu;
Dodatkowo
- olej do smażenia naleśników;
- cukier waniliowy do posypania naleśników;
  Przejdźmy teraz do wykonania naszego przepisu. Na początku do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, olej, jajka, wodę, mleko i to wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Teraz ciasto odstawiamy na pół godziny, żeby odpoczęło. Potem przekładamy do miski twaróg, dodajemy cukier, śmietanę, żółtka, budyń i to wszystko musimy zmiksować blenderem na gładką masę. Teraz na rozgrzaną patelnie wlewamy około łyżeczkę oleju i smażymy kolejno naleśniki.
  Takie usmażone naleśniki smarujemy serowym nadzieniem i zwijamy w rulon. Takie zwinięte naleśniku układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Śmietankę mieszamy z jajkiem, cukrem i budyniem, a następnie tak otrzymaną zalewę wylewamy na naleśniki. Teraz wierzch naleśników posypujemy cukrem trzcinowym. Naczynie z naleśnikami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza (pamiętajmy, aby ustawić grzanie góra i dół) i pieczemy przez około 30 minut. Na koniec naleśniki podajemy od razu po upieczeniu.
  Smacznego!

Komentarze