Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym


  Dzisiaj chciałbym zaprosić was na kontynuacje kuchni naleśników z serem. Dzisiejszy przepis to naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym. Przygotowanie nie jest skomplikowane, dlatego tym bardziej powinno was to zainteresować. Składniki oraz przepis tradycyjnie zamieszczam poniżej.
Składniki:
- opakowanie fixu spaghetti;
- opakowanie mini przyprawy w kostkach (Czosnek);
Ciasto naleśnikowe:
- 1 jajko;
- 200 ml mleka;
- 100 g mąki pszennej;
Farsz
- 300 g szpinaku świeżego albo mrożonego;
- jedna cebula;
-  200 g sera goudy;
- 200 g białego tłustego sera;
- 5 łyżeczek Ramy smażonej jak szef kuchni (wariant klasyczny);
- 2 łyżki startego żółtego sera;
- 200 g startego parmezanu;
- 100 ml śmietany 22%;
  Przejdźmy teraz do przygotowania naszych naleśników.
  Na początku musimy przygotować ciasto naleśnikowe z mleka, mąki oraz jajka. Potem smażymy z niego cienkie naleśniki. Kolejnym krokiem jest pokrojenie cebuli w kostkę, przesmażenie jej na Ramie. Teraz dodajemy szpinak i smażymy jeszcze przez chwilę, po czym odstawiamy do ostudzenia. Teraz mieszamy w misce sery przy pomocą widelca. Dodajemy do nich podsmażony szpinak i wkruszamy do masy przyprawę w mini kostkach.
  Smarujemy naleśniki powstałym farszem i zwijamy w rulony. Dalej układamy je w żaroodpornym naczyniu i zalewamy fixem spaghetti, który przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy teraz śmietaną i posypujemy startym serem. Na koniec pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Po tym czasie podajemy nasze naleśniki z serami w sosie pomidorowym.
  Smacznego!


Komentarze