Dzisiaj chciałbym zaprosić was na kontynuacje
kuchni naleśników z serem. Dzisiejszy przepis to naleśniki z trzema serami w
sosie pomidorowym. Przygotowanie nie jest skomplikowane, dlatego tym bardziej
powinno was to zainteresować. Składniki oraz przepis tradycyjnie zamieszczam
poniżej.
Składniki:
- opakowanie fixu spaghetti;
- opakowanie mini przyprawy w kostkach (Czosnek);
Ciasto naleśnikowe:
- 1 jajko;
- 200 ml mleka;
- 100 g mąki pszennej;
Farsz
- 300 g szpinaku świeżego albo mrożonego;
- jedna cebula;
- 200 g sera goudy;
- 200 g białego tłustego sera;
- 5 łyżeczek Ramy smażonej jak szef kuchni (wariant
klasyczny);
- 2 łyżki startego żółtego sera;
- 200 g startego parmezanu;
- 100 ml śmietany 22%;
Przejdźmy teraz do przygotowania naszych
naleśników.
Na początku musimy przygotować ciasto
naleśnikowe z mleka, mąki oraz jajka. Potem smażymy z niego cienkie naleśniki.
Kolejnym krokiem jest pokrojenie cebuli w kostkę, przesmażenie jej na Ramie.
Teraz dodajemy szpinak i smażymy jeszcze przez chwilę, po czym odstawiamy do
ostudzenia. Teraz mieszamy w misce sery przy pomocą widelca. Dodajemy do nich
podsmażony szpinak i wkruszamy do masy przyprawę w mini kostkach.
Smarujemy naleśniki powstałym
farszem i zwijamy w rulony. Dalej układamy je w żaroodpornym naczyniu i
zalewamy fixem spaghetti, który przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Polewamy teraz śmietaną i posypujemy startym serem. Na koniec pieczemy w
piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Po tym czasie podajemy
nasze naleśniki z serami w sosie pomidorowym.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz