Chciałbym dzisiaj zaproponować wam
przepis na pyszne rożki francuskie z pieczarkami. Jest to idealny
przepis dla początkujących, gdyż tutaj nie da się czegoś zepsuć.
Wszystko jest jasne i przejrzyste i nie wymaga dużej pracy od nas.
Efekt jest tak samo pyszny jakbyśmy robili takie rożki z
pieczarkami całe same. Dlatego chciałbym zaprosić dalej i
przedstawić wam poniższe składniki oraz przygotowanie. A do
smakowania przejdziecie później w domu sami i ocenicie własny
efekt.
Składniki:
- jedno opakowanie ciasta francuskiego;
- 40 dag pieczarek;
- jedna cebula;
- jeden ząbek czosnku;
- około 15 dag startego żółtego
sera;
- jedno jajo;
- masło;
- sól;
- pieprz;
Pora na przygotowanie naszych rożków
francuskich z pieczarkami. Kiedy mamy już kupione gotowe francuskie
ciasto, dostępne zapewne w każdych większych marketach. Wystarczy,
że je rozwiniemy, pokroimy na kwadraty o wymiarach około 10
centymetrów na 10 centymetrów. Teraz przejdźmy do przygotowania
naszego farszu, do którego nie potrzeba jakiś zbytnio wielkich
umiejętności. Nawet początkujący kucharz przygotuje je bez
problemu. Trzeba pokroić cebulę oraz czosnek w kostkę oraz
podsmażyć na maśle z obranymi ze skórki i pokrojonymi w plasterki
pieczarkami. Całość smażymy do momentu, kiedy woda z pieczarek
całkowicie odparuje. Przejdźmy do naszych początkowych
kwadracików. Kwadraty musimy ponakłuwać widelcem, potem na środek
każdego trzeba wyłożyć trochę żółtego sera z farszem
pieczarkowym oraz złożyć je w trójkąty. Teraz smarujemy rożki
roztrzepanym lekko jajkiem oraz pieczemy w temperaturze około 200
stopniach Celsjusza przez około 20 minut. Sami widzicie, że przepis
jest prosty i przejrzysty.
Mogę życzyć wam smacznych rożków
francuskich z pieczarkami.
Komentarze
Prześlij komentarz