Kolejną propozycją, którą możemy
znaleźć w ofercie Nowej Piekarni, są bajaderki. Są to niewielkie
ciasteczka, które mogą idealnie służyć jako mała przekąska
przy domowych wizytach gości. Zachęcam was gorąco do spróbowania
bajaderek z Nowej Piekarni a tradycyjnie zamieszczam szybki i prosty
przepis na zrobienie ich samemu. Zapraszam.
Składniki:
- 40 dag drobno pokruszonych
herbatników;
- 0.25 szklanki mleka;
- 0.25 szklanki cukru;
- 0.25 szklanki, wcześniej
namoczonych, rodzynek;
- 0.5 słoika wiśniowego dżemu;
- 60 g masła;
- rumowy olejek;
- dwie łyżki kakao;
Pora na wykonanie naszych bajaderek. A
dla tych co nie chcą piec, to zapraszam do skorzystania z oferty
Nowej Piekarni. Na początku rozpuszczamy, na wolnym ogniu, nasze
masło, mleko, cukier oraz kakao i to wszystko mieszamy do połączenia
się składników. Potem masę studzimy i dodajemy rozdrobnione
herbatniki oraz pozostałe składniki i dokładnie to mieszamy do
momentu, kiedy uzyskamy jednolitą mase. Końcowym etapem jest
uformowanie kulek, które obtaczamy we wiórkach kokosowych. Trzeba
teraz odstawić, aby nasze bajaderki trochę stężały. I tak jak
mówiłem, jest to szybki i prosty przepis a efekt jest wyśmienity.
Równie dobrą alternatywą jest wybranie się do Nowej Piekarni i
zakupienia gotowych. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz