Owocowa uczta.


  Dziś, pomimo że za oknem leży śnieg, chciałbym zaproponować wam tort wieloowocowy. To jakie owoce dodamy to zależeć będzie tylko od nas. Ja proponuje owoce, które są w składnikach. Poniżej zamieszczam składniki i przepis.
Składniki:
- gotowy biszkopt ciemny, dwu częściowy (chyba, że ktoś woli zrobić własny to wtedy własny);
- krem waniliowy (żeby było szybciej wybierzmy Krem do Tortów Dr. Oetkera, do którego trzeba tylko dodać 300 ml mleka i 100 g masła);
- maliny;
- truskawki;
- brzoskwinie (świeże lub z puszki);
- galaretka o smaku owoców leśnych;
  Pierwszym krokiem jest przygotowanie galaretki i kremu według przepisu, który możemy przeczytać na opakowaniu. Musimy rozdzielić blaty biszkoptowe. Musimy włożyć jeden blat biszkoptowy do tortownicy i posmarować go grubą warstwą kremu, ale tak, żeby zostało jeszcze na górną warstwę. W następnym kroku układamy połówki brzoskwiń i całe truskawki na kremie. Potem przykrywamy drugim blatem i smarujemy go kremem, który nam pozostał. Dalej nasze maliny i truskawki układamy na wierzchu. Kiedy galaretka trochę zgęstnieje, zalewamy wierzch naszego ciasta. Wstawiamy tort do lodówki na tak długo, aż galaretka stężeje.
  I nie ma nic prostszego jak trzymanie się tego przepisu a efektem jest tort owocowy. Życzę smacznego!

Komentarze