Dziś, pomimo że za oknem leży śnieg,
chciałbym zaproponować wam tort wieloowocowy. To jakie owoce dodamy
to zależeć będzie tylko od nas. Ja proponuje owoce, które są w
składnikach. Poniżej zamieszczam składniki i przepis.
Składniki:
- gotowy biszkopt ciemny, dwu częściowy
(chyba, że ktoś woli zrobić własny to wtedy własny);
- krem waniliowy (żeby było szybciej
wybierzmy Krem do Tortów Dr. Oetkera, do którego trzeba tylko dodać
300 ml mleka i 100 g masła);
- maliny;
- truskawki;
- brzoskwinie (świeże lub z puszki);
- galaretka o smaku owoców leśnych;
Pierwszym
krokiem jest przygotowanie galaretki i kremu według przepisu, który
możemy przeczytać na opakowaniu. Musimy rozdzielić blaty
biszkoptowe. Musimy włożyć jeden blat biszkoptowy do tortownicy i
posmarować go grubą warstwą kremu, ale tak, żeby zostało jeszcze
na górną warstwę. W następnym kroku układamy połówki
brzoskwiń i całe truskawki na kremie. Potem przykrywamy drugim
blatem i smarujemy go kremem, który nam pozostał. Dalej nasze
maliny i truskawki układamy na wierzchu. Kiedy galaretka trochę
zgęstnieje, zalewamy wierzch naszego ciasta. Wstawiamy tort do
lodówki na tak długo, aż galaretka stężeje.
I nie ma nic
prostszego jak trzymanie się tego przepisu a efektem jest tort
owocowy. Życzę smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz