Rożki francuskie z pieczarkami.



  Dziś chciałbym wam zaproponować rożki francuskie dla leniwych albo dla tych, którzy twierdzą, iż nie potrafią nic przygotować samemu. Jest to prosty i szybki sposób na zrobienie samemu posiłek. Tutaj nie można czegoś zepsuć, gdyż ten przepis jest zbyt prosty do przygotowania. Zapraszam was. Poniżej zamieszczam składniki i przygotowanie.
Składniki:
- jedno opakowanie ciasta francuskiego;
- około 50 dag pieczarek;
- jedna cebula;
- jeden ząbek czosnku;
- 20 dag tartego żółtego sera;
- jajko;
- masło;
- sól;
- pieprz;
  Czas na przygotowanie rożków z pieczarkami leniuchy. Na początku musimy mieć już gotowe ciasto francuskie. Pierwszym z wyzwań jest rozwinięcie go i pokrojenie na kwadraty mniej więcej o wymiarach 10 centymetrów na 10 centymetrów. Kolejnym etapem, w drodze do gotowych rożków z pieczarkami, jest nieskomplikowane przygotowanie farszu. Trzeba po prostu naszą cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z obranymi ze skórki i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Cały nasz farsz, trzeba usmażyć do czasu, kiedy woda z pieczarek całkowicie nam odparuje. Wracamy teraz do ciasta francuskiego i robimy kwadraty, które nakłuwamy widelcem, potem na środek każdego wykładamy trochę żółtego sera z farszem pieczarkowym i składamy je w trójkąty. Teraz smarujemy rożki roztrzepanym lekko jajkiem i na koniec pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około dwadzieścia minut.
  Widzicie, przepis jest prosty i szybki, a efektem są przepyszne rożki francuskie z pieczarkami. Smacznego!

Komentarze