Czas na francuskie rożki z pieczarkami.



  Chciałbym dzisiaj zaproponować wam przepis na pyszne francuskie rożki z pieczarkami. Jest to idealny przepis dla początkujących, gdyż tutaj nie da się czegoś zepsuć. Wszystko jest jasno i przejrzyście i nie wymaga dużej pracy od nas. Efekt jest tak samo pyszny jakbyśmy robili takie rożki z pieczarkami całe same. Dlatego chciałbym zaprosić dalej i przedstawić wam poniższe składniki oraz przygotowanie. A do smakowania przejdziecie później w domu sami i ocenicie własny efekt.
Składniki:
- jedno opakowanie ciasta francuskiego;
- 40 dag pieczarek;
- jedna cebula;
- jeden ząbek czosnku;
- około 15 dag startego żółtego sera;
- jedno jajo;
- masło;
- sól;
- pieprz;
  Pora na przygotowanie naszych francuskich rożków z pieczarkami. Kiedy mamy już kupione gotowe francuskie ciasto, dostępne zapewne w każdych większych marketach. Wystarczy, że je rozwiniemy, pokroimy na kwadraty o wymiarach około 10 centymetrów na 10 centymetrów. Teraz przejdźmy do przygotowania naszego farszu, do którego nie potrzeba jakiś zbytnio wielkich umiejętności. Nawet początkujący kucharz przygotuje je bez problemu. Trzeba pokroić cebulę oraz czosnek w kostkę oraz podsmażyć na maśle z obranymi ze skórki i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Całość smażymy do momentu, kiedy woda z pieczarek całkowicie odparuje. Przejdźmy do naszych początkowych kwadracików. Kwadraty musimy ponakłuwać widelcem, potem na środek każdego trzeba wyłożyć trochę żółtego sera z farszem pieczarkowym oraz złożyć je w trójkąty. Teraz smarujemy rożki roztrzepanym lekko jajkiem oraz pieczemy w temperaturze około 200 stopniach Celsjusza przez około 20 minut.
  Sami widzicie, że przepis jest prosty i przejrzysty. Mogę życzyć wam smacznych francuskich rożków z pieczarkami.

Komentarze