Proste ciasto owocowe



  Wiadomo, że zawsze trzeba od czegoś zacząć. Tak samo było i z ciastem owocowym. Nie proponuje nikomu skomplikowanego ciasta owocowego, tylko lepiej zacząć od czegoś prostego. Wybór owoców pozostawiam wam. Nie narzucam jakiś konkretnych, świeżych czy może mrożonych. To już będzie zależeć tylko od was. Tradycyjnie składniki oraz przygotowanie umieszczam na pod spodem.
Składniki:
- jeden kilogram dowolnych owoców;
- trzy łyżeczki proszku do pieczenia;
- dwie i pół szklanki mąki pszennej tortowej;
- jedna szklanka maślanki;
- 3/4 szklanki cukru;
- dwa jaja kurze;
- pół szklanki oleju;
  Czas na przygotowanie pyszne a zarazem prostego ciasta owocowego. Musimy wszystkie składniki pomijając owoce wrzucić do miski. Teraz mieszamy i wylewamy do blaszki. Na wierzch wykładamy dowolne owoce. Tutaj możemy wyłożyć albo jedne ulubione owoce a można się skupić na kilku rodzajach Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około czterdzieści minut. Kiedy na to się upiecze to posypujemy cukrem pudrem lub wystarczy tylko polukrować.
  Tym o to sposobem mamy proste a zarazem proste ciasto owocowe. Jeżeli ktoś jest bardziej zaawansowany albo bardziej odważny to może spróbować bardziej skomplikowanych przepisów, ale chciałem zaproponować dziś przepis na taki o to ciasto owocowe. Życzę smacznego!

Komentarze