Wiadomo, że zawsze
trzeba od czegoś zacząć. Tak samo było i z ciastem owocowym. Nie proponuje
nikomu skomplikowanego ciasta owocowego, tylko lepiej zacząć od czegoś
prostego. Wybór owoców pozostawiam wam. Nie narzucam jakiś konkretnych,
świeżych czy może mrożonych. To już będzie zależeć tylko od was. Tradycyjnie
składniki oraz przygotowanie umieszczam na pod spodem.
Składniki:
- jeden kilogram dowolnych owoców;
- trzy łyżeczki proszku do pieczenia;
- dwie i pół szklanki mąki pszennej tortowej;
- jedna szklanka maślanki;
- 3/4 szklanki cukru;
- dwa jaja kurze;
- pół szklanki oleju;
Czas na
przygotowanie pyszne a zarazem prostego ciasta owocowego. Musimy wszystkie
składniki pomijając owoce wrzucić do miski. Teraz mieszamy i wylewamy do
blaszki. Na wierzch wykładamy dowolne owoce. Tutaj możemy wyłożyć albo jedne
ulubione owoce a można się skupić na kilku rodzajach Pieczemy w temperaturze
180 stopni Celsjusza przez około czterdzieści minut. Kiedy na to się upiecze to
posypujemy cukrem pudrem lub wystarczy tylko polukrować.
Tym o to sposobem mamy
proste a zarazem proste ciasto owocowe. Jeżeli ktoś jest bardziej zaawansowany
albo bardziej odważny to może spróbować bardziej skomplikowanych przepisów, ale
chciałem zaproponować dziś przepis na taki o to ciasto owocowe. Życzę smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz