Z racji tego, że sezon owocowy zaraz będzie w pełni to można będzie
korzystać z dóbr natury do woli. Nie będziemy musieli ograniczać się tylko do
jednego owocu. Dlatego zaproponuje wam ciasto owocowe jakim jest najprostszy
tort wieloowocowy. To jakie owoce dodamy to zależeć będzie tylko od nas. Ja
proponuje owoce, które są w składnikach.
Składniki:
- gotowy biszkopt ciemny, dwu częściowy (chyba, że ktoś woli
zrobić własny to wtedy własny);
- krem waniliowy (żeby było szybciej wybierzmy Krem do
Tortów Dr. Oetkera, do którego trzeba tylko dodać 300 ml mleka i 100 g masła);
- maliny;
- truskawki;
- brzoskwinie (świeże lub z puszki);
- galaretka o smaku owoców leśnych;
Pierwszym krokiem
jest przygotowanie galaretki i kremu według przepisu, który możemy przeczytać
na opakowaniu. Musimy rozdzielić blaty biszkoptowe. Musimy włożyć jeden blat
biszkoptowy do tortownicy i posmarować go grubą warstwą kremu, ale tak, żeby
zostało jeszcze na górną warstwę. W
następnym kroku układamy połówki brzoskwiń i całe truskawki na kremie. Potem
przykrywamy drugim blatem i smarujemy go kremem, który nam pozostał. Dalej
nasze maliny i truskawki układamy na wierzchu. Kiedy galaretka trochę
zgęstnieje, zalewamy wierzch naszego ciasta. Wstawiamy tort do lodówki na tak
długo, aż galaretka stężeje.
I nie ma nic prostszego jak trzymanie się tego
przepisu a efektem jest pyszne ciasto owocowe jakim jest właśnie tort owocowy.
Życzę smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz