Sernik z rodzynkami



  Sernik z rodzynkami jest ciastem dla mnie bardzo dobrym i nie musze opisywać dla koneserów tego ciasta jego zalet. Jeżeli chodzi o jego upieczenie to standardowo podzielę te etapy na dwie części, upieczenie ciasta oraz zrobienie masy do tego ciasta. Zaproponuje wam sprawdzony przepis na sernik z rodzynkami, dlatego zapraszam.
Ciasto:
- 2 szklanki mąki;
- 3 żółta (białka odlać w inne naczynie);
- pól szklanki cukru;
- kostka margaryny;
- łyżeczka proszku;
- 1 cukier waniliowy;
- wymienione składniki zagnieść. wykleić formę i gotowe;
 Masa:
- kg twarogu;
- 1 budyń śmietankowy;
- 3/4 szklanki cukru;
- 3 cale jajka;
- pól szklanki oleju;
- 1 i 3/4 szklanki mleka;
- sok z cytryny;
- garść rodzynek;
  Teraz, co należy zrobić, żeby wyszedł nam wspaniały sernik z rodzynkami. Pierwsze co to żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy po trochu zmielonego twarogu. Następnie dodajemy suchy budyń oraz garść rodzynek i to wszystko musimy wymieszać. Kolejnym krokiem jest powolne wlewanie oleju, mleka i soku z cytryny. Potem ubijamy piane z 3 białek i łączymy je z masą serową. Masę należy wylać na ciasto na blaszce. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Z pozostawionych 3 białek i 2 łyżek cukru należy ubić beze. Po 50 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i wypada posmarować je ubitymi białkami. Zapiekamy to przez około 10-15 minut. 
  Sernik z rodzynkami najlepiej jak będziemy spożywać na drugi dzień. Smacznego!

Komentarze