Naleśniki z serem

  Naleśniki są podawane w różnych postaciach i różnymi dodatkami. Przeglądając co ma nam do zaoferowania Nowa Piekarnia i natrafiłem na naleśniki z serem. Dlatego postanowiłem, że zaproponuje wam przepis na naleśniki z serem. Oczywiście można je kupić gotowe w piekarni z Łukowa. Poniżej zamieszczam składniki oraz przygotowanie. Naleśniki są gotowe w 45 minutach. Samo przygotowanie najdłużej trwa, bo aż pół godziny plus gotowanie w 15 minut.
Składniki:
Nadzienie:
- 300 g sera białego, najlepiej chudego;
- dwie łyżki gęstego naturalnego jogurtu;
- skórka starta z połowy cytryny;
- kilka kropel soku z cytryny;
- jedno opakowanie cukru waniliowego;
- jedno masło po podsmażenia;
  Teraz przechodzimy do przygotowania. Na początku musimy przygotować ciasto na naleśniki. Teraz należy wymieszać składniki na ciasto. Nasze ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Następnie smażymy naleśniki. Potem przejdźmy do przygotowania nadzienia. Kolejnym krokiem jest wymieszanie sera z jogurtem, skórką cytryny, cukrem oraz sokiem z cytryny. Mieszamy to albo widelcem albo mikserem. Potem należy posmarować nasze naleśniki. Wiadomo, że ilość sera zależna od naszych upodobań, jeżeli ktoś lubi mniej to nakłada tylko trochę nadzienia. Należy teraz złożyć naleśniki w trójkąty albo zwinąć w rulon. Możemy teraz a nie musimy podsmażyć je na odrobinie masła z dwóch stron dosłownie przez chwilę, dopiero potem polać jogurtem. Jeżeli lubi jeść naleśniki na zimno to bez problemu można. Są równie smaczne jak na ciepło.
  Mamy o to, własne naleśniki z serem. Dla leniwych polecam propozycję Nowej Piekarni i gotowe już naleśniki z serem. Smacznego!

Komentarze