Ciasto, jakim jest 3
Bit jest czymś naprawdę wyśmienitym. Nie ma ono jednego smaku, ale co poziom,
czy warstwę, możemy cieszyć się kolejnym bogactwem smaku. Dlatego to ciasto
jest, jednym z tych moim ulubionych. Poniżej przedstawię wam przepis mojej mamy
na to ciasto.
Składniki:
- 3 paczki herbatników Petiteberry;
- 1 pojemnik mleka skondensowanego lub krem toffi (ja
osobiście wole gotowy krem toffi);
- 3 paczki krakersów;
- krem karpatka (gotowy w 5 minut bez gotowania);
- 0.5 l śmietana 36%
- 2 paczki śnieżki;
- 1/2 szklanki cukru pudru;
- starta czekolada (nie musi być koniecznie cała tabliczka,
czekolada mleczna, może też być gotowa posypka czekoladowa);
Przejdźmy teraz do przygotowania
tego prostego ciasta, jakim jest 3 Bit. Na początku należy ubić śmietanę. Dodać
do tego 2 paczki śnieżki i pół szklanki cukru pudru. Całość dokładnie
wymieszać. Potem na naszą blachę, na spód, układamy najpierw herbatniki. Na to
polewamy krem toffi albo skondensowane mleko. Na to układamy warstwę krakersów.
To przykrywamy kremem karpatką. Pamiętajmy, aby nie smarować za grubo z tego
względu, że nam się to ciasto rozejdzie. Na to znowu krakersy. Potem kolejną
warstwą jest bita śmietana. I na samą górę posypujemy czekoladą. I naszą blachę
z ciastem wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc, żeby zastygło dobrze.
Po
wyjęciu mamy przepyszne ciasto 3 Bit. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz