Owocowa uczta



  Z racji tego, że sezon owocowy w pełni to możemy korzystać z dóbr natury do woli. Nie musimy ograniczać się tylko do jednego owocu. Dlatego zaproponuje wam tort wieloowocowy. To jakie owoce dodamy to zależeć będzie tylko od nas.
  Ja proponuje owoce, które są w składnikach.
Składniki:
- gotowy biszkopt ciemny, dwu częściowy (chyba, że ktoś woli zrobić własny to wtedy własny);
- krem waniliowy (żeby było szybciej wybierzmy Krem do Tortów Dr. Oetkera, do którego trzeba tylko dodać 300 ml mleka i 100 g masła);
- maliny;
- truskawki;
- brzoskwinie (świeże lub z puszki);
- galaretka o smaku owoców leśnych;
  Pierwszym krokiem jest przygotowanie galaretki i kremu według przepisu, który możemy przeczytać na opakowaniu. Musimy rozdzielić blaty biszkoptowe. Musimy włożyć jeden blat biszkoptowy do tortownicy i posmarować go grubą warstwą kremu, ale tak, żeby zostało jeszcze na górną warstwę.  W następnym kroku układamy połówki brzoskwiń i całe truskawki na kremie. Potem przykrywamy drugim blatem i smarujemy go kremem, który nam pozostał. Dalej nasze maliny i truskawki układamy na wierzchu. Kiedy galaretka trochę zgęstnieje, zalewamy wierzch naszego ciasta. Wstawiamy tort do lodówki na tak długo, aż galaretka stężeje.
  I nie ma nic prostszego jak trzymanie się tego przepisu a efektem jest tort owocowy. Życzę smacznego!

Komentarze