Pralinka Rozkoszy: Snickers 300g w Wersji Domowej

Snikers 300g to nie tylko batonik, to czysta rozkosz, którą można stworzyć w domowym zaciszu. Dziś przenosimy się do magicznego świata czekoladowych kawałków, orzeszków i karmelu, gdzie smak domowego Snickersa staje się prawdziwym rarytasem.


Domowy Snickers to nie tylko przekąska, to podróż do czasów dzieciństwa, kiedy smak słodkiego batonika był największym skarbem. Historia tego przepysznego wypieku zaczyna się od tęsknoty za autentycznym smakiem, który można stworzyć samodzielnie, łącząc najwyższej jakości składniki.


Przepis na Snickers 300g: 


Składniki:


Spód:


150g herbatników

75g masła, roztopionego


Warstwa Karmelu:

1 puszka mleka skondensowanego

150g masła

150g cukru brązowego

4 łyżki syropu klonowego


Warstwa Orzeszków:

200g orzeszków ziemnych, solonych


Warstwa Czekoladowa:

300g czekolady mlecznej, roztopionej


Przygotowanie:


Przygotowanie Spodu:


Rozkrusz herbatniki, dodaj roztopione masło, wymieszaj. Wyłóż masę na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj.


Przygotowanie Karmelu:


W garnku podgrzej mleko skondensowane, masło, cukier brązowy i syrop klonowy. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż karmel zgęstnieje. Rozłóż go równomiernie na spodzie.


Dodanie Orzeszków:

Posyp warstwę karmelu solonymi orzeszkami ziemnymi.

Nakładanie Czekolady:


Roztop czekoladę mleczną i równomiernie rozprowadź ją na warstwie orzeszkowej.

Schłodzenie:


Wstaw formę do lodówki na kilka godzin, aż masa stężeje.


Domowy Snickers 300g to nie tylko przekąska, to mała uczta, którą możesz stworzyć samodzielnie, czerpiąc radość z pieczenia i kreowania smaków. Gotowy batonik to kawałek własnoręcznie przygotowanej przyjemności, którą warto podzielić z najbliższymi. Smacznego delektowania się!


Komentarze