Jest to prosty przepis na naleśniki z serem, które zapewne lubią wszyscy.
Naleśniki z serem jest to
idealne danie na podwieczorek i kolację. Jeżeli dodamy do naleśników z serem
krem czekoladowy albo bitą śmietanę to już wykorzystamy limit łakoci w daniu.
Tradycyjnie składniki oraz przepis zamieszczam na dolę.
Składniki:
- 2 jajka;
- szklanka
mleka;
- 1,5
szklanki mąki;
- szklanka
wody (moja Mama daje gazowaną);
- łyżeczka
cukru waniliowego;
- łyżeczka
oliwy;
- szczypta
soli;
NADZIENIE:
- 0.5 kg
twarogu (może również być półtłusty);
- 2 łyżeczki
cukru waniliowego
- 6-8
łyżeczek cukru (do smaku)
- żółtko
- 6 łyżeczek
śmietany
Nasze naleśniki z serem najlepiej zacznijmy od farszu.
Na początku przygotowania farszu musimy dokładnie rozdrobnić widelcem ser. Możemy ułatwić sobie zadanie i użyć maszynki do mielenia. Teraz dodajemy cukier i resztę składników i je dokładnie mieszamy. I o to cała robota jeśli chodzi o farsz.
Na początku przygotowania farszu musimy dokładnie rozdrobnić widelcem ser. Możemy ułatwić sobie zadanie i użyć maszynki do mielenia. Teraz dodajemy cukier i resztę składników i je dokładnie mieszamy. I o to cała robota jeśli chodzi o farsz.
Teraz przechodzimy
do zrobienia ciasta na naleśniki.
Na początku w większej misce miksujemy dokładnie wszystkie składniki, do momentu, kiedy będzie wszystko dokładnie wymieszane i powstanie gładkie, płynne ciasto. Potem musimy rozgrzać bardzo dobrze patelnię z odrobiną oleju. Następnie ciasto wlewamy na patelnię i równomiernie rozprowadzamy. Teraz smażymy je po około 2 minuty na każdej ze stron. Chodzi o to, żeby się lekko zazłociły. Kiedy naleśniki z serem są usmażone smarujemy je farszem. Takie naleśniki z serem zwijamy w rurkę albo składamy w kopertę. I oto mamy pyszne naleśniki z serem oraz farszem.
Smacznego!
Na początku w większej misce miksujemy dokładnie wszystkie składniki, do momentu, kiedy będzie wszystko dokładnie wymieszane i powstanie gładkie, płynne ciasto. Potem musimy rozgrzać bardzo dobrze patelnię z odrobiną oleju. Następnie ciasto wlewamy na patelnię i równomiernie rozprowadzamy. Teraz smażymy je po około 2 minuty na każdej ze stron. Chodzi o to, żeby się lekko zazłociły. Kiedy naleśniki z serem są usmażone smarujemy je farszem. Takie naleśniki z serem zwijamy w rurkę albo składamy w kopertę. I oto mamy pyszne naleśniki z serem oraz farszem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz